Vragen

Wordt coaching vergoed?

Nee, mijn coaching komt niet in aanmerking voor vergoeding. Mogelijk dat je via de belastingdienst optie zijn voor het opgeven daarvan.

Wij zijn gescheiden. Heb je toestemming nodig van ons beiden als je ons kind/jongere gaat coachen?

Ja, ik start met het traject (met een kind onder de 16 jaar) met toestemming van beide biologische ouders. Dit is wettelijk verplicht.

Bij een luisterkindafstemming heb ik ook de toestemming nodig van het kind zelf als het ouder is dan 10 jaar.

Wat als er geen klik is?

Het kan voorkomen dat er geen klik is tussen mij als coach en de coachee. Zodra dit is er zal ik dit benoemen omdat het hier gaat om het allerbeste voor beide partijen. Het vertrouwen is het uitgangspunt in het traject.

Waar vindt het plaats?

Momenteel heb ik nog geen praktijk locatie. Daarom werk ik vanuit de behoefte van de coachee. Dit kan bij de coachee aan de keukentafel zijn bij jouw thuis, of een wandelcoahing buiten in de natuur.

Hoe zit het met de privacy?

Ik heb de plicht om geen gegevens of inhoud van de gesprekken met anderen te delen zonder de toestemming van jouw kind/jongere en jou als ouder(s). In geval van overleg met derden (school en dergelijke) vraag ik eerst welke informatie er besproken mag worden. Tevens zal ik niet zomaar informatie delen die jouw kind mij in vertrouwen heeft verteld. Wanneer ik van mening ben dat het van belang is dat bepaalde informatie gedeeld wordt (o.a. als ik mij zorgen maak om de gemoedstoestand, de  ontwikkeling en dergelijke) doe ik dat zoveel mogelijk in overleg met jouw kind.

 Ik wil je graag bellen?

Dat kan als je in het bezit bent van mijn visitekaartje of een e-mail van mij hebt ontvangen, daar staat mijn 06-nummer vermeld. Het kan zijn dat ik niet op kan nemen, spreek dan gerust mijn voicemail in, zodat ik je kan terugbellen. Geen visitekaartje of e-mail ontvangen. Stuur mij gerust een e-mail toe met de vraag ‘’bel mij’’ dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

 Hoe ziet je coaching eruit?

Zodra jij contact met hebt opgenomen via mail, facebookberichtje neem ik contact met je op. Mijn voorkeur gaat uit naar een gratis telefonisch consult van 20 minuten. Hierin kunnen we kijken wat ik voor je kan betekenen en/of er een klik is van beiden kanten.

Als er een klik is gaan we een intake plannen. Ik stuur je formulieren toe die je invult en waarbij je aangeeft wat de ‘’hulpvraag’’ is. Coaching is maatwerk en daarom niet te vullen. Wel kan ik een aantal methodes die ik toepas benoemen: coaching in de natuur, speltechnieken, luisterkindafstemming etc.

Is er een verzekering afgesloten voor jouw praktijk?

Ik heb mij aangesloten bij beroepsvereniging Adiona, hier ben ik ook verzekerd.